Testweb is erbij, komt u ook? Landelijke conferentie over de toekomst van de orthopedagoog

BSL Testweb Onderwijs, Psychologie

Op maandag 25 november 2019 organiseert de redactie van Tijdschrift voor Orthopedagogiek een landelijke conferentie over de toekomst van de orthopedagoog in de ReeHorst Ede.

Het domein van de orthopedagogiek, onderwijs, gehandicaptenzorg en jeugdhulp is volop in beweging. Dat wordt onder andere veroorzaakt door de veranderende samenleving met toenemende diversiteit in gezinsvormen en nieuwe mogelijkheden op het gebied van informatietechnologie. Ook de transitie waarin preventief werken en samenwerken met andere disciplines centraal staan maakt dat de rol van orthopedagogen verandert. Hoe ziet de toekomst van de orthopedagoog eruit? En wat betekent de opname van het beroep in het BIG-register?

Het programma zal bestaan uit 3 plenaire lezingen aangevuld met 8 sprekers in parallelsessies. De dag zal geopend worden door Prof. dr. Maretha de Jonge. Vanuit de eerste generatie orthopedagogen zal Prof. dr. Ina van Berckelaer-Onnes de toekomst van de orthopedagoog vanuit een historisch perspectief benaderen. Levi van Dam sluit de dag af, met de vraag: zijn orthopedagogen de voorspellers van de toekomst?
Verder onder meer: Jantien Gerdes over de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp, Mirella van Minderhout over wat werkt in het onderwijs, Frans Pijpers over early life stress, Rob Gilsing over de transformatie van de jeugdhulp, Irene den Uijl over de identificatie van ASS bij jonge kinderen, Maroesjka van Nieuwenhuijzen over jeugdigen met LVB, Lisette van Zonneveld & Chantal  Babczynski over het preventief ingrijpen bij jeugdcriminaliteit en Frouke Sondeijker over de samenwerking rond vluchtelingenkinderen.

Klik hier en bekijk het gehele programma.

De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)

Testweb stand

U vindt Testweb met een stand aanwezig bij het congres. Daar kunt u zich laten informeren over de (online) tests en de applicatie Testweb zelf. Met Testweb Onderwijs voor groepsafnames en Testweb Psychologie voor individuele afnames bij leerlingen/cliënten.