Veel gestelde vragen


Je kunt je hier registreren voor een account. Vervolgens nemen wij contact met je op om jouw account te activeren en ontvang je een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee je Testweb direct kunt gebruiken.

Registreer je je voor Testweb groepsafnames binnen het onderwijs, dan kun je vervolgens ook voor collega’s toegang tot het school account aanmaken.

Je kunt Testweb onderwijs gebruiken voor het afnemen van tests over leerlingen. In Testweb onderwijs selecteer je de test(s) die je voor een individuele leerling of een groep leerlingen wilt afnemen. Je selecteert de gewenste ontvanger(s) en Testweb onderwijs stuurt vervolgens in één keer alle door jou gekozen tests naar alle betrokken respondenten. Zij ontvangen een email met daarin een uitnodiging en een link. Door op de link te klikken, komt men direct bij de vragenlijst die ingevuld kan worden. Leerkrachten die meerdere tests moeten invullen komen op een overzichtspagina met een lijst van alle nog door hen in te vullen tests.
Het systeem rapporteert de ruwe scores, genormeerde scores, percentielen of decielen en kwalificaties per leerling en/of cliënt. Je kunt zoveel mogelijk meetmomenten vergelijken als je wilt. Je kunt dus de ontwikkelingen van leerlingen en/of cliënten volgen over de tijd.
Het systeem kan volgens jouw schoolstructuur worden opgezet. Hierin kan meegenomen worden de hoofdlocatie van de school, het aantal vestigingen, aantal groepen, klassen of een andere indeling. Het systeem kan zo worden opgezet dat je makkelijk overzicht houdt van groepen leerlingen en gekoppelde leerkrachten en ouders. De hoofdgebruiker / beheerder van het school account kan deze structuur zelf opzetten. Ook kunnen wij daarbij helpen om dit naar wens op te zetten. Je kunt daarvoor gerust contact met ons opnemen via de contactinformatie op deze site.
Je kunt daarvoor contact opnemen met de Technische Helpdesk op telefoonnummer (030) – 638 37 35.
Bij alle tests die via Testweb worden aangeboden, hoort een handleiding. Daarin wordt informatie gegeven die noodzakelijk is voor een verantwoord gebruik van de test. De handleidingen bevatten onder meer informatie die onmisbaar is bij de interpretatie van de uitslagen. Daarom adviseren wij je als gebruiker van een bepaalde test in het bezit bent van minstens één handleiding van die test. Naar de testhandleidingen onderwijs, GGZ of logopedie.