Beeldverhalen helpen jongeren om psychische problemen beter te begrijpen

BSL Testweb Algemeen

Nieuw ontwikkelde beeldverhalen bieden onder meer scholen en  jeugdhulp een middel om de kennis en het begrip van jongeren en ouders over ADHD, autisme, depressie en gedragsstoornissen te verbeteren. Een vijfde beeldverhaal over trauma verschijnt begin 2021. Zo bericht het Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie.

Jongeren waren direct betrokken bij de ontwikkeling van de verhalen, waardoor ze goed aansluiten bij de leefwereld van deze doelgroep. De aankomende maanden verschijnen ook animaties van de beeldverhalen. Zo kunnen laaggeletterde ouders en jongeren de beeldverhalen ook beluisteren. Alle animaties komen beschikbaar in het Nederlands, Arabisch, Tigrinya en Pools.

Bekijk de beeldverhalen die te vinden zijn op de site van Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie:

De eerste animatie over ADHD, is verschenen in het Nederlands, Arabisch, Pools en Tigrinya. Hieronder vind je de Nederlandse versie. Voor de andere versies van de animaties ga je maar je het Kenniscentrum.

In dit project werkt het Kenniscentrum samen met Pharos en Levvel. De kennis uit de praktijkstandaarden van het Kenniscentrum vormen de basis van de verhalen. De beeldverhalen en animaties zijn mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels en Stichting Steunfonds Pro Juventute.

Bron: Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie

Gerelateerde testmaterialen