Hoe werkt Testweb Onderwijs?

BSL Testweb Onderwijs

Met Testweb kun je eenvoudig en snel online tests afnemen en scoren bij een leerling, een hele klas of meerder groepen tegelijk. Testweb Onderwijs is speciaal ontwikkeld voor gebruik binnen scholen. Maar wat zijn precies de voordelen voor de beheerder, de orthopedagoog en de leerkracht?

Wat biedt Testweb Onderwijs de school/de beheerder:

  • Met een Testweb Onderwijs account heb je één testaccount voor alle locaties van de school, die door alle voor de school werkzame orthopedagogen en leerkrachten gebruikt kan worden. Met ieder een eigen inlog en slechts één factuur voor de school.
  • Het systeem hanteert de structuur van de school: de locaties, de klassen, de leerlingen en de orthopedagogen, leerkrachten en ouders die daarbij horen. Allen gekoppeld in één systeem en dus werkt het overzichtelijk, effectief en snel.
  • Het bespaart tijd: de gegevens van deorthopedagogen, de leerkrachten, deouders en de leerlingen staan in het systeem, dus heb je geen dubbele invoer van (persoons)gegevens bij het uitsturen van tests. Het versturen van tests voor groepen leerlingen kan in één handeling gebeuren, in plaats van per leerling.

Wat vindt de orthopedagoog van Testweb Onderwijs:

  • Het afnemen en scoren gaat snel: met één handeling kun je meerdere afnames sturen aan meerdere respondenten, je hebt overzicht  per test en per klas van respondenten die nog niet hebben ingevuld. Die kun je herinneren aan het invullen met een eenvoudige reminder-functie.
  • Het systeem geeft een duidelijk en visueel inzicht in de resultaten van tests per leerling, zowel voor een enkele afname als voor verschillende afnames door de tijd. Je krijgt zo een goed beeld van de ontwikkeling van de leerling. Afwijkende uitslagen worden duidelijk uitgelicht.
  • Je krijgt de mogelijkheid om het algemene beeld van een klas of leerling te beoordelen en om op detail niveau te bekijken wat er bij individuele leerlingen speelt. De rapportages zijn eenvoudig te exporteren in pdf en excel.

Wat vindt de leerkracht van Testweb Onderwijs:

  • Je krijgt een handig overzicht van alle uitstaande invulverzoeken voor je eigen leerlingen en zo kun je zien wat je nog moet doen.
  • Je krijgt de mogelijkheid om per leerling snel en correct de vragenlijst online in te vullen op het moment dat jij dat wil.
  • Je hebt online toegang en kunt zo bekijken wat de scores zijn van je klas en van je leerlingen, zodat je deze kan bespreken met de orthopedagoog/intern begeleider.